06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Jó tanuló- jó sportoló díj 2023/2024. tanév

2023.12.12-én a Városházán ünnepélyes keretek között kerültek átadásra a városi „Jó tanuló - jó sportoló” és a városi "Kiváló kulturális tevékenységért" elismerések. Iskolánkból az idei évben „Jó tanuló-jó sportoló” díjat vehetett át Tárkány-Szűcs Emma 8.A osztályos tanuló érdemelte ki.

Tárkány-Szűcs Emma

Tárkány-Szűcs Emma a Györgyi Dénes Általános Iskola 8.A osztályos tanulója. Példás szorgalmával, megbízható tudásával kitűnő eredménnyel végzi tanulmányait. Heti öt edzése és gyakori versenyek, mérkőzések mellett iskolai tanulmányaiban is kiválóan helyt áll. Kitartó szorgalmával példaként áll osztálytársai előtt. Meghatározó tagja a közösségnek, elsőként lehet rá számítani iskolai programokon, ünnepi műsorokon való szereplésben. Lelkesedése diáktársait is inspirálja, a tanórákon mindig aktív, segítve ezzel a pedagógusok munkáját. Szívesen vállal plusz feladatokat, melyeket igényesen készít el. Munkához való hozzáállása kitartó, megfigyelőképessége alapos, pontos. Érdeklődési köre sokoldalú. Intelligens, kommunikatív, karakán egyéniség. Rendszeresen vett és vesz részt tanulmányi versenyeken, vetélkedőkön több tantárgyból is mind iskolai, mind megyei szinten, és minden alkalommal nagy elszántsággal vetette magát a kihívásokba, igyekezett magából a legtöbbet, legjobbat kihozni. Az elmúlt években Emma részt vett szavalóversenyeken, énekversenyeken, több matematika-és magyarversenyen is eredményesen szerepelt. Tudatosan törekszik a kitűnő bizonyítványra. Korábbi iskoláiban és a Györgyi Dénes Általános Iskolában is, amelynek 2021 óta tanulója, mindig kitűnő eredményt ért el. Emma példaértékű szorgalma nemcsak a tanulmányi munkájában, hanem a sporttevékenységében is megmutatkozik. Az elmúlt években több sportágban is indult az iskola színeiben diákolimpiai versenyeken. A 2021-22-es tanévben tagja volt a megyei bajnok, országos 15. helyezett leány labdarúgó csapatnak. Ebben a tanévben kézilabda sportágban a megyei 2. helyezett csapat tagja volt. Az elmúlt tanévben tagja volt a körzeti győztes, megyei 5. helyezett atlétika többpróba csapatnak is. Sportegyesületben Emma 2018 szeptemberében kezdte sportolói pályafutását, először a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club igazolt játékosa lett. A 2020-21-es idénytől kapus poszton játszott, valamint csapatkapitány is volt. 2021 októberétől a BDSE Nemesvámos csapatát erősíti, ahol szintén kapus poszton játszik.

Emma sportegyesületi eredményei kézilabdában:

- 2021. október: Dunaújváros Üstökös Kupa 2. hely

- 2022. július: Makarska kupa 3. hely (Horvátország)

- 2022: Leány U14-es országos bajnokság: 3. helyezett

-A jelenleg a BDSE Nemesvámos U14 és U15-ös csapatainak meghatározó tagja, ahol az országos II. osztályban vezetik a bajnokságot.

Emma igazi közösségi személyiség, igazi csapatember. Sport, tanulmányi és közösségi munkája alapján példaként állítható diáktársai elé.

 

Jó tanuló- jó sportoló díj 2022/2023. tanév


December 13-án a Városházán ünnepélyes keretek között került átadásra a városi „Jó tanuló - jó sportoló” és a városi "Kiváló kulturális tevékenységért" elismerések. Iskolánkból az idei évben „Jó tanuló-jó sportoló” díjat vehetett át Tamás Endre 8. osztályos tanuló, míg a „Kiváló kulturális tevékenységért" díjat Nagy Dávid 8. osztályos diákunk érdemelte ki. Az elismeréseket Fabó Péter polgármester és Dudás Zsolt a Humán Bizottság elnöke adta át.
Mindkét tanulónknak szívből gratulálunk!
 

 

Jó tanuló- jó sportoló díj 2021/2022. tanév


2021. december 14-án a Városházán ünnepélyes keretek között Dr. Kepli Lajos polgármester és Dudás Zsolt a Humán Bizottság elnöke adták át a városi „Jó tanuló - jó sportoló” és a városi "Kiváló kulturális tevékenységért" elismeréseket. Iskolánkból a 2021. évben „Jó tanuló-jó sportoló” díjat vehetett át Révész Ádám 8.B osztályos tanuló, míg a „Kiváló kulturális tevékenységért" díjat Rozsos Regő 8.B osztályos diákunk érdemelte ki.
Mindkét tanulónknak szívből gratulálunk!
 

 

Révész Ádám

Révész Ádám a Györgyi Dénes Általános Iskola 8.b osztályos tanulója. Példás szorgalmával az osztály meghatározó tagja. Tanulmányi eredménye az évek során végig kitűnő volt. Tanórákon aktív, jól motiválható, kiválóan dolgozik mind egyénileg, mind csapatban. Rendszeresen vett és vesz részt matematikai tanulmányi versenyeken, melyeken igyekszik a legtöbbet kihozni magából. Oszlopos tagja a matematikai Zrínyi, Kenguru, valamint Bolyai versenyeknek, amelyeken szép eredményeket ért el. Az osztályközösség aktív tagja, iskolai műsorokban is többször láthattuk szereplőként. Ádám tisztelettudó, segítőkész, tanárai bármikor számíthatnak a segítségére. Céltudatosan halad az álmai felé, melyben a rendszeres edzések, versenyek sem jelenthetnek akadályt. Ádám egész kis kora óta rendszeresen sportol, többféle sportban is kipróbálta már magát (pl. atlétika, úszás, mountain bike), és szinte mindegyik sportágban szép eredményeket ért el. Kötelességtudatát, elszántságát az elért eredményei is tükrözik.

Sporteredmények

2021.

Atlétika:

Diákolimpia megyei Mezei futóverseny csapat 2., egyéni 10. hely

Diákolimpia körzeti Mezei Futóverseny csapat 1., egyéni 2. hely

Austrotherm Tihanyi Félmaraton 3km korosztályos 1. hely

Mounain bike:

Kőszeg Citycross Ifjúsági 1. hely

XCO Magyar Kupa összetett U15 3. hely

XCO Magyar Kupa Miskolc U15 3. hely

XCO Magyar Kupa Zalaegerszeg U15 4. hely

XCO OB Csömör 7. hely

2019

Atlétika

Diákolimpia Mezei Futóverseny megyei döntő csapat 3. hely

Mountain bike:

Szent Mihály Kupa U13 csapat 1., egyéni 3.

Úszás

Diákolimpia körzeti 2. hely

2018

Diákolimpiai Játékos sor- és váltóverseny Megyei 1. hely, országos elődöntő 3. hely

Diákolimpia Mezei Futóverseny megyei döntő csapat 4. hely

2017

Úszás Diákolimpia körzeti döntő gyorsváltó 2. hely

 

Jó tanuló- jó sportoló díj 2020/2021. tanév


2020. december 16-án a Városházán ünnepélyes keretek között Dr. Kepli Lajos polgármester és Dudás Zsolt a Humán Bizottság elnöke adták át a városi „Jó tanuló - jó sportoló” és a városi "Kiváló kulturális tevékenységért" elismeréseket. Iskolánkból a 2020. évben „Jó tanuló-jó sportoló” díjat vehetett át Göde Petra és Ács Gergő 8.A osztályos tanulók, míg a „Kiváló kulturális tevékenységért" díjat Pató Ágoston 6. osztályos diákunk érdemelte ki.
Mindhárom tanulónknak szívből gratulálunk!
 

Ács Gergő

Gergő  2013 óta a Györgyi Dénes Általános Iskola tanulója, jelenleg az iskola 8.A osztályába jár, akinek tanulmányi eredménye valamennyi tanévben kitűnő volt. Magatartása és szorgalma is példamutató. Rendkívül törekvő, maximalista, önmagával szemben is magasra teszi a mércét, céljai elérésében tántoríthatatlan, kitartó. Érdeklődési köre sokirányú, figyelmét jól összpontosítja, kitartóan képes koncentrálni feladataira. Az iskolai rendezvényeken is gyakran vállal központi szerepet.

Sokszor vett részt tanulmányi versenyeken, vetélkedőkön mind iskolai, mind megyei és országos szinten, ahol kiemelkedő eredményeket ért el társaival. Az elmúlt tanévben tagja volt a Bolyai matematikaverseny megyei győztes, az országos versenyen 8. helyen végzett csapatnak.

Gergő iskolai viselkedésében szabálykövető, kötelességtudata kiemelkedő. Közösségben kitűnően alkalmazkodik a különféle helyzetekhez, kooperatív, ha szükséges alkalmazkodó személyiség. Társaival, felnőttekkel szemben udvarias, tisztelettudó, rendkívül segítőkész. Őszintesége már sok helyzetben megnyilvánult. Becsületes, tisztességes személyiségével példát mutat társainak.

Gergő 4 éves kora óta sportol, focizik. Az Almádi Focisuli csapatában kezdett el ismerkedni a foci alapjaival, a Balatonalmádi Sportegyesületben lett igazolt játékos. Kivételes labdaérzékére, ügyességére, célratörő, alázatos hozzáállására a szakemberek hamar felfigyeltek, így az elmúlt években a Veszprémi Utánpótlás Labdarúgó Egyesületben sportol. Gergőt kiemelkedő tehetségű és szorgalmú labdarúgónak tartják, nagyon ígéretes, szép sportkarrier állhat előtte, több nagy múltú és hírű egyesület érdeklődik iránta, szeretné soraiba tudni.

Az iskola sportéletében is meghatározó személyiség, igazi csapatjátékos. Az elmúlt években részt vett labdarúgásban, futsalban, atlétikában, mezei futásban, játékos sportvetélkedőben és alpesi síelésben a diákolimpia körzeti, megyei, országos versenyeken, ahol figyelemreméltó eredményekkel és teljesítményekkel büszkélkedhet.

 

Kiemelkedő megyei és országos iskolai és egyesületi sporteredményei:

Gergő az alsó tagozatban, 2015-ben tagja volt a Diákolimpia Játékos sportvetélkedő megyei 2., majd egy évvel később a megyei bajnokcsapatnak. Szintén a 2015-2016-os tanévben a Diákolimpia labdarúgás megyei döntőjében 2., a mezei futóverseny megyei döntőben szintén az ezüstérmes csapat tagja volt.

A 2016-2017-es tanévben a megyei diákolimpiai versenyeken Gergő tagja volt az iskola megyei atlétika csapatbajnokság 3. helyezett, a játékos sportvetélkedő 2., a mezei futóverseny 2., a labdarúgás megyei bajnok csapatainak. Felső tagozatosként is hasonló szép eredményeket ért el különböző sporttágakban megyei és országos diákolimpiai megmérettetéseken. A 2017-2018-as tanévben labdarúgásban megyei 3., mezei futóversenyen megyei 2. helyezéssel büszkélkedhet. Egy évvel később az iskola csapata nyerte meg a megyei futsal diákolimpiát, aminek Gergő oszlopos tagja volt. Ugyanebben a tanévben a megyei mezei futóbajnokság csapatversenyén bronzérmet vehetett át. A 2019-2020-as tanévben a Diákolimpia országos alpesi síversenyen lesiklásban 17. helyezést ért el.

Gergő sportegyesületben elért eredményei is imponálók. A Balatonalmádi Sportegyesületben 2017-ben futsalban megyei bajnok, az országos 4. helyen végzett csapat tagja volt. A Veszprém FC USE U12-es csapatával a 2017-2018-as országos I. osztályú bajnokságban 3. helyezést ért el, egy évvel később az U13-as országos I. osztályú bajnokságban szintén bronzérmes lett. Futsalban a megyei bajnokság ezüstérmes csapat tagja volt U12-es és U13-as korcsoportban is.

 

Göde Petra

Petra a Györgyi Dénes Általános Iskola 8.A osztályos tanulója, tanulmányi eredménye valamennyi tanévben kitűnő volt. Tanórákon jól motiválható, rendkívül aktív, szívesen vállal plusz feladatokat, melyeket igényesen készít el. Munkához való hozzáállása kitartó, megfigyelőképessége alapos, pontos. Érdeklődési köre sokoldalú. Intelligens, kommunikatív, karakán egyéniség. Rendszeresen vett és vesz részt tanulmányi versenyeken, vetélkedőkön több tantárgyból is mind iskolai, mind megyei szinten, és minden alkalommal nagy elszántsággal vetette magát a kihívásokba, igyekezett magából a legtöbbet, legjobbat kihozni. Tagja volt a Bolyai Matematika Csapatverseny megyei 3. helyezett csapatnak is.

Valamennyi iskolai rendezvényen lehet rá számítani, sőt lehet rá építeni. Az iskola sportéletében is meghatározó szerepet tölt be.

Az osztály közösségi életében szívesen vállal vezető szerepet, szívesen képviseli társait. Viselkedése kiegyensúlyozott, igazi közösségi ember. A csoportban kezdeményező, határozott fellépésű. Szereti a kihívásokat, erős versenyszellem jellemzi. Felelősséget érez társai iránt is. Tanáraival szemben udvarias, tisztelettudó.

Petra egész kis kora óta rendszeresen sportol. A Györgyi Dénes Iskola kézilabdacsapatában kezdett kézilabdázni, itt ismerkedett meg a sporttág alapjaival. Hamar kiderült, hogy Petra labdaügyessége átlagon felüli, kiemelkedett társai közül. Jelenleg a Siófok KC U14 I. osztályú és U15 I. osztályú csapatában játszik. Kötelességtudata a sportban is megmutatkozik, minden edzésen, mérkőzésen jelen van, edzői mindenben számíthatnak rá.

Természetesen az iskolában is sokrétű, szerteágazó sporttevékenységet folytat. Több sportágban is képviselte iskoláját a diákolimpiai versenyeken: részt vett játékos sportvetélkedőn, atlétikában, mezei futásban, úszásban, kézilabdában, kosárlabdában a diákolimpia körzeti, megyei és országos versenyeken, ahol figyelemreméltó eredményekkel és teljesítményekkel büszkélkedhet.

 

Legjelentősebb megyei és országos iskolai sporteredményei:

Diákolimpia Játékos sportvetélkedő megyei döntőjén két alkalommal volt az 1. helyezett (2016., 2018.) és ugyancsak kétszer volt a megyei ezüstérmes csapat (2015., 2017.) tagja. Az országos elődöntőben 2018-ban 3. helyen végzett a csapattal.
Úszás Diákolimpián, a megyei versenyen a 4X50 m gyorsváltó tagjaként megyei 3. helyezett (2017.) és megyei 2. helyezést (2018.) ért el.
Diákolimpia atlétika megyei döntőjének csapatversenyében 2018-ban és 2019-ben is a megyei bronzérmes csapat tagja volt.
A 2018-2019-es tanévben a megyei Diákolimpia mezei futás versenyen 3. helyezett lett.
Ugyanebben a tanévben, kézilabda sportágban a megyei Diákolimpia döntőjében megyei 2. helyezett iskolai csapat tagja volt.

 

Legjelentősebb egyesületi eredményei:

Megyei jogú városok Kézilabda versenye, 2016.- 2. hely
Pünkösdi Astron Utánpótlás Kézilabda Torna, 2016- 2. hely
Pünkösdi Astron Utánpótlás Kézilabda Torna, 2017- 3. hely
Megyei jogú városok Kézilabda versenye, 2017.- Legügyesebb játékos
Téli Mátra Kupa, 2018- 2. hely, Gólkirálynő cím
Cell Kupa, 2019 - 3. hely

 

Szörf

Magyar Szörf Bajnokság, 2017- U15 Freestyle kategóriában 3. hely

 

Jó tanuló- jó sportoló díj 2019/2020. tanév

A Városházán ünnepélyes keretek között, a Humán Bizottság ülése előtt adták át a városi Jó tanuló - jó sportoló elismeréseket. Iskolánkból a 2019. évben Geréd László 8. osztályos tanuló kapta a díjat. Gratulálunk!

Geréd László
Jó tanuló – jó sportoló

Geréd László a Györgyi Dénes Általános Iskola 8.A osztályos tanulója. Példás szorgalmával, megbízható tudásával kitűnő eredménnyel végzi tanulmányait. A rendszeres edzések és gyakori versenyek az iskolai tanulmányi munkájában nem jelentettek, jelentenek hátrányt.
Tanórákon aktív, szívesen vállal plusz feladatokat. Közösségi munkája kiemelkedő, részt vállal a közösségi programok szervezésében, osztály- és iskolai műsorok szerkesztésében, kivitelezésében, az iskolai Diákönkormányzat oszlopos tagja. Osztálya életében tevékenyen részt vesz, ötleteire, kitartó munkájára mindig lehet számítani. Ismereteit társaival számos alkalommal megosztja. Érdeklődése sokoldalú, tájékozott, rengeteget olvas. Szívesen indul szaktárgyi versenyeken, egyénileg és csapatban is. Az elmúlt tanévekben matematikából, magyar nyelv és irodalomból és angol nyelvből vett részt tanulmányi versenyeken, amelyeken figyelemreméltó eredményeket ért el.
Laca példaértékű szorgalma nemcsak a tanulmányi munkájában, hanem a sporttevékenységében is megmutatkozik. Az elmúlt években több sportágban is indult az iskola színeiben diákolimpiai versenyeken, ahol kimagasló eredményeket ért el mind csapatban, mind egyéniben. Tagja volt a játékos sportvetélkedő, a labdarúgás, a futsal, az atlétikai és mezei futóversenyeken részt vevő iskolai csapatoknak, egyéniben a mezei futóversenyeken ért el szép eredményeket.
Laca egész kis kora óta rendszeresen sportol. 8 évesen kezdett el focizni. A Balatonalmádi Focisuli Alapítvány keretei között ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd 2014 óta a Balatonalmádi Sportegyesület igazolt labdarúgója lett. Az évek során Laca szerepelt az egyesület különböző korosztályú csapataiban (U9, U11, U13, U14), jelenleg az U16-os serdülő csapat tagja. Kötelességtudata a sportban is megmutatkozik, igyekszik ott lenni minden edzésen, mérkőzésen, edzői mindenben számíthatnak rá.

Legjelentősebb iskolai és egyesületi sporteredményei:
• Diákolimpia Játékos sportvetélkedő megyei 2. helyezett, országos elődöntő 5. helyezett csapat tagja (2015.),

• Diákolimpia mezei futóverseny körzeti 1., megyei 3. helyezett csapat tagja (2015.)
• Diákolimpia mezei futóverseny körzeti 1., megyei 2. helyezett csapat tagja (2016.)
• Diákolimpia mezei futóverseny körzeti 1., megyei 2. helyezett csapat tagja (2017.)
• Diákolimpia mezei futóverseny körzeti 1., megyei 2. helyezett csapat tagja, egyéniben körzeti 1., megyei 2. hely (2018.)
• Diákolimpia mezei futóverseny körzeti 1., megyei 3. helyezett csapat tagja, egyéniben körzeti 1., megyei 4. hely (2019.)

• Diákolimpia atlétika 4X1000 méteres váltófutás megyei 1. helyezett csapat tagja (2019)

• Labdarúgás diákolimpia körzeti 1., megyei 3. helyezett csapat tagja (2016).
• Labdarúgás diákolimpia körzeti 1., megyei 3. helyezett csapat tagja (2018).

• Futsal diákolimpia körzeti 1., megyei 1. , országos 17. helyezett csapat tagja (2019).
• A BSE U13-as futsal csapat tagjaként a megyei bajnokságban 3. helyezést elért csapat tagja (2018.)

• A BSE U14-es csapat tagjaként a megyei labdarúgó bajnokságban 3. helyezést elért csapat tagja (2019.)
• A BSE U16-os csapat tagjaként a megyei labdarúgó bajnokságban 2. helyezést elért csapat tagja (2019.)

László igazi közösségi személyiség, igazi csapatember. Sport, tanulmányi és közösségi munkája alapján példaként állítható az iskola közössége elé.

 

Jó tanuló- jó sportoló díj 2018/2019. tanév


Balatonalmádi Város Önkormányzatának Jó tanuló jó sportoló díjazottja 2018-ban Iker Sámuel.
Samu az elismerést a Humán Bizottság december 11-i ülése előtt vehette át.
Szívből gratulálunk!

Samu kiváló képességekkel rendelkező, érdeklődő, tájékozott, kiemelkedően sokat olvasó tanulója a nyolcadik osztálynak. Különösen történelmi, földrajzi és biológia tárgyú ismeretei kimagaslóak. A tanulmányi versenyek közül a csapatversenyeket részesíti előnyben: matematika, történelmi és természettudományi versenyeken indult társaival együttműködve az előző években. Az elmúlt tanévben a Bolyai Természettudományi Csapatversenyen a megye második legjobb csapataként ért el szép eredményt osztálytársaival a területi versenyen. A révkomáromi Jókai Mór alapiskola által szervezett Jókai élete és kora irodalmi-műveltségi versenyen második helyezést elért csapat meghatározó tagja volt.
Sámuel egész kis kora óta rendszeresen sportol. Mindennapjaiban a sport, a testmozgás fontos szerepet játszik. Több sportágat is kipróbált az elmúlt években. Eleinte úszott, majd egyre inkább a labdarúgás felé orientálódott. A Balatonalmádi Focisuli Alapítvány keretei között ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd 2012 óta a Balatonalmádi Sportegyesület igazolt labdarúgója lett. Az évek során Samu szerepelt az egyesület különböző korosztályú csapataiban (U13, U14), jelenleg az U16-os serdülő csapat oszlopos tagja.
Természetesen az iskolában is sokrétű, szerteágazó sporttevékenységet folytat. Több sportágban is képviselte, képviseli iskoláját a diákolimpiai versenyeken: részt vett játékos sportvetélkedőn, labdarúgásban, atlétikában, mezei futásban, úszásban a diákolimpia körzeti, megyei és országos versenyeken, ahol figyelemreméltó eredményekkel és teljesítményekkel büszkélkedhet.
A mindennapi edzések, versenyek és gyakori mérkőzések az iskolai tanulmányi munkájában soha nem jelentettek hátrányt. Az iskolai életben tisztelettudó tanuló mind a felnőttekkel, mind pedig tanulótársaival. Társai körében elismert tanuló.

Legjelentősebb iskolai és egyesületi sporteredményei:

- Diákolimpia Játékos sportvetélkedő megyei 2. helyezett (2015.) csapat tagja,
- Úszás diákolimpia 4X50 m gyorsváltó körzeti 2. helyezett csapat tagja, egyéniben a körzeti diákolimpián 100m-es mellúszásban aranyérmet, 100 m-es gyorsúszásban bronzérmet szerzett. A megyei versenyen mellúszásban 3. helyezett lett (2018.).,
- Atlétika diákolimpia többpróba csapatversenyen körzeti első, megyei 5. helyezett csapat tagja (2018).
- Labdarúgás diákolimpia körzeti 1., megyei 4. csapat tagja (2018.)
- Atlétika megyei diákolimpia 4 x 1000 m – es síkfutásban a megyei 2. helyezett csapat tagja (2018.)
- Atlétika mezei futás diákolimpiai körzeti versenyen 1. helyezett, megyei versenyen 2. helyezett csapat tagja (2018.).

Samu igazi közösségi személyiség, igazi csapatember. Sport, tanulmányi és közösségi munkája alapján példaként állítható az iskola közössége elé.
 

 

Jó tanuló- jó sportoló díj 2017/2018. tanév

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Jó tanuló jó sportoló díjazottja 2017-ben Horváth Máté.
 

Máté 2011 óta a Györgyi Dénes Általános Iskola tanulója, jelenleg iskolánk 7. osztályába jár.
Tanulmányait példás szorgalommal, kitartással és alapossággal végzi, évről évre kimagasló eredményt ér el. Lelkiismeretes, tudatos az iskolai tevékenysége, folyamatosan törekszik a legjobb teljesítményre. Érdeklődő, kreatív, ismereteit szívesen osztja meg osztálytársaival. Kedves, tisztelettudó tanuló, környezetében kedvelt diák. Az osztály életében kezdeményező, lelkes szerepet tölt be, együttműködő a közös munkákban, programokban. Tanulmányi versenyeken is gyakran képviseli az iskolát, különösen matematikából. Az elmúlt évben a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján 7. helyezést ért el, tagja volt a harmadik helyet szerző csapatnak
Máté óvodás kora óta sportol, focizik. Az Almádi Focisuli csapatában kezdett el ismerkedni a foci alapjaival, a Balatonalmádi Sportegyesületben lett igazolt játékos. Kivételes labdaérzékére, ügyességére, célratörő, alázatos hozzáállására a szakemberek hamar felfigyeltek, így az elmúlt években a Veszprémi Utánpótlás Labdarúgó Egyesületben sportol. Mátét kiemelkedő tehetségű és szorgalmú labdarúgónak tartják, nagyon ígéretes, szép sportkarrier állhat előtte, több nagy múltú és hírű egyesület érdeklődik iránta, szeretné soraiba tudni.
Átlagon felüli, sportban megnyilvánuló adottságainak és képességeinek köszönhetően sokrétű, szerteágazó sporttevékenységet folytat iskolájában is. Részt vett és vesz labdarúgásban, futsalban, atlétikában, mezei futásban, játékos sportvetélkedőben a diákolimpia körzeti, megyei, országos versenyeken, ahol figyelemreméltó eredményekkel és teljesítményekkel büszkélkedhet.
Máté igazi közösségi személyiség, igazi csapatember. Sport, tanulmányi és közösségi munkája alapján példaként állítható kortársai elé.

Iskolai sporteredményei

2016-2017. tanévben elért iskolai sporteredményei:
- Futsal diákolimpia körzeti 1., megyei 3. helyezett csapat tagja

- Labdarúgás diákolimpia körzeti 1., megyei 4. helyezett csapat tagja

- Mezei atlétika: csapatversenyben körzeti 1., megyei 2. helyezés, egyéniben megyei 4. helyezés, az országos versenyen 7. helyezés (230 indulóból).
- Köztársaság Kupa – megyei atlétika versenyen 2000 m-es síkfutásban 4. helyezés
- Atlétika csapatversenyben körzeti 1. helyezés, megyei 4. helyezés

2015-2016. tanévben elért iskolai sporteredményei
- Labdarúgás diákolimpia körzeti 1., megyei 5. helyezett csapat tagja

- Mezei atlétika: csapatversenyben körzeti 1., megyei 3. helyezés, egyéniben megyei 3. helyezés, az országos versenyen 28. helyezés (240 indulóból).
- Köztársaság Kupa – megyei atlétika versenyen 2000 m-es síkfutásban 2. helyezés

2014-15. tanévben Máté tagja volt a diákolimpiai játékos sor – és váltóverseny körzeti fordulójában 1., a megyei döntőben 2. az országos elődöntőben 5. helyen végzett csapatnak.

Jelentősebb egyesületi sporteredményei

Horváth Máté Bendegúz
2010.11.25.-2014.09.03-ig Balatonalmádi SE igazolt játékosa
2014.09.04.- napjainkig Veszprémi Focicentrum USE igazolt játékosa
• 2014/15 bajnokságban nyújtott teljesítményéért kiemelte a VFC USE vezetősége
• 2015/16 bajnokságban nyújtott teljesítményéért kiemelték VFC USE vezetősége
• 2015. ESK Ménfőcsanak Kupa- torna legjobb játékosa
• 2016. Tatabánya Regionális Kiemelt Torna U13 - egyéni teljesítményért különdíj
• 2016. Komárom – Nyári UP Labdarúgó fesztivál csapatával I. hely
• A FUTSAL CUP VESZPRÉM elnevezésű nemzetközi tornán - résztvevő csapatok a házigazdákon kívül Veszprém testvérvárosaiból kerültek meghívásra: Nyitra (Szlovákia), Sepsiszentgyörgy (Románia), Tarnow (Lengyelország), Tartu (Észtország)- Máté csapatával 2015-ben II. lett, ekkor legjobb játékosnak járó díjban részesült, 2016-ban az I. helyet szerezték meg, és gólkirályi címet kapott
• 2017. Tapolca Novák Dezső /FTC/ Emléktorna – csapatával a II. helyet szerezték meg, csapatának legjobb játékosa
• 2017. Somogyjád U13 torna - legjobb játékos
• A Passauban rendezett Sonnenland- Cup 2017 elnevezésű utánpótlás labdarúgótornán, 105 csapat több mint ezer játékosa szerepelt – többek között a Bayern München, Borussia Dortmund, VfB Stuttgart, az angol FC Liverpool, Tottenham Hotspur vagy a skót Glasgow Rangers – ahol a bronzmeccset a Bayernnel játszották. A rendes játékidőben nem született a gól, a hosszabbításban pedig a németek bizonyultak jobbnak, így Máté csapata 4. helyen végzett.

2015-től tagja a Veszprém megyei válogatott csapatnak

Jó tanuló- jó sportoló díj 2016/2017. tanév

Jó tanuló - jó sportoló: Sági Tamás
Balatonalmádi Város Önkormányzatának 2016. évi díjazottja

Tamás a Györgyi Dénes Általános Iskola 8.a osztályos tanulója, 1. osztályos kora óta kitűnő tanuló. A mindennapi edzések, versenyek és gyakori mérkőzések az iskolai tanulmányi munkájában soha nem jelentettek hátrányt. Az iskolai életben szerény, tisztelettudó tanuló mind a felnőttekkel, mind pedig tanulótársaival. Társai körében elismert tanuló.
Tanórákon aktív, szívesen vállal plusz feladatokat. Közösségi munkája kiemelkedő, aktívan részt vállal a közösségi programok szervezésében, osztály- és iskolai műsorok szerkesztésében, kivitelezésében.
Szorgalma és magatartása példamutató. Társaival szemben segítőkész, barátságos, mindig lehet rá számítani. Az elmúlt években több tantárgyból (matematika, magyar nyelv és irodalom, angol, történele) vett részt tanulmányi versenyeken is, ahol kiemelkedő eredményeket ért el.

Legjelentősebb tanulmányi eredményei:
• A 2015-2016. tanévben a Bolyai matematika versenyen a megye 6 legjobb csapata között szerepelt társaival.
• Cholnoky alapműveleti matematikaversenyen 3. helyezett (2014-2015).
• Zrínyi Ilona matematika csapatversenyen megyei 3. helyezést elért csapat tagja (2015).
• Bendegúz anyanyelvi versenyen országos 14. helyezés (2015).

Tamás egész kis kora óta rendszeresen sportol. Eleinte úszott, majd egyre inkább a labdarúgás bűvkörébe került. A Balatonalmádi Focisuli Alapítvány keretei között ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd 2012 óta a Balatonalmádi Sportegyesület igazolt labdarúgója lett. Az évek során Tomi szerepelt az egyesület különböző korosztályú csapataiban (U13, U14), jelenleg az U16-os serdülő csapat oszlopos tagja. Szorgalmának, tehetségének köszönhetően az idei szezonban bemutatkozott az U19-es ifjúsági csapatban is. Kötelességtudata a sportban is megmutatkozik, minden edzésen, mérkőzésen jelen van, edzői mindenben számíthatnak rá.

Természetesen az iskolában is sokrétű, szerteágazó sporttevékenységet folytat. Több sportágban is képviselte iskoláját a diákolimpiai versenyeken: részt vett játékos sportvetélkedőn, labdarúgásban, atlétikában, mezei futásban, úszásban a diákolimpia körzeti, megyei és országos versenyeken, ahol figyelemreméltó eredményekkel és teljesítményekkel büszkélkedhet. Vezéralakja a korosztályos labdarúgó csapatnak, amely a 2014-2015. tanévben megyei diákolimpiai győztes, a tavalyi tanévben bronzérmes lett.
Legjelentősebb iskolai és egyesületi sporteredményei:
• Diákolimpia Játékos sportvetélkedő megyei 2. helyezett (2011.) csapat tagja,
• Úszás diákolimpia 4X50 m gyorsváltó körzeti 1., megyei 3. helyezett csapat tagja (2012.)
• Diákolimpia atlétika csapatverseny körzeti diákolimpia 2. helyezés (2015.)
• Labdarúgás diákolimpia körzeti 1., megyei 1. országos 15. helyezett csapat tagja (2015.)
• Labdarúgás diákolimpia körzeti 1., megyei 3. helyezett csapat tagja (2016).
• A BSE U13-as csapat tagjaként a megyei labdarúgó bajnokságban 3. helyezést elért csapat tagja (2013.)
• A BSE U15-ös futsal csapat tagjaként a megyei bajnokságban 2. helyezést elért csapat tagja (2016.)
Tamás igazi közösségi személyiség, igazi csapatember. Sport, tanulmányi és közösségi munkája alapján példaként állítható az iskola közössége elé.

Jó tanuló- jó sportoló díj 2015/2016. tanév

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága minden év decemberében megjutalmazza azokat a tanulókat, akik példamutató iskolai teljesítményük mellett sportban is kiemelkedő eredményeket éretek el. 2015-ben iskolánkból Pongrácz Flórián 8.b osztályos tanuló részesült elismerésben.

Kiemelkedő tanulmányi eredményével, figyelemre méltó sportmunkájával osztálya vezető személyiségévé, iskolája példa értékű tanulójává vált.

Az évek során tanúbizonyságot tett küzdeni tudásról, kitartásról, munka iránti alázatról, melyet szép sporteredményei is fémjeleznek - iskolai és egyesületi szinten egyaránt.

Flórián az alsó és felső tagozat évfolyamait végig kitűnő, illetve jeles tanulmányi eredménnyel zárta, de emellett időt és energiát nem kímélve hódolt szeretett sportágainak is.

Flórián 6 éves korában kezdett el vízilabdázni a Balaton Vízilabda Klub igazolt játékosaként.

Eredményei:

2012-2013-as évben: Dunántúli bajnokság csapat 1. hely.

2013-2014-es évben: Dunántúli Bajnokság: - gyermek korosztály csapat 3. hely.

serdülő korosztály csapat 3. hely.

2014-2015-ös évben: Fiú gyermek országos bajnokság résztvevője.

2015-2016-ös szezontól a Fehérvár Póló Sport Egyesület igazolt játékosa lett. Új egyesületében az országos fiú és gyermek bajnokságban szerepel hétről hétre.

Mindezek mellett megcsillogtatta tehetségét az iskolai úszócsapat tagjaként is. Az előző két tanévben megyei diákolimpiai bajnokként biztos résztvevője volt az országos versenyeknek, ahol 2014-ben 4 X 50 m – es gyorsúszásban a csapat tagjaként -a rendkívül erős mezőnyben- az előkelő 12., míg 2015-ben a 15. helyet szerezte meg társaival.

A 2014 – 2015 – ös tanévben az iskolai IV. korcsoportos fiú labdarúgócsapat kapusaként szintén megyei diákolimpiai bajnokságot nyert, így részt vehetett a debreceni országos döntőn is.

Flórián a székesfehérvári Tóparti Gimnáziumban tervezi továbbtanulását, tudatosan építve jövőjét, sportkarrierjét. Szorgalma, kitartása, céltudatossága méltán vívta ki társai mellett, tanárai elismerését is.