06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Kiváló kulturális tevékenységért díj

Balatonalmádi Város Önkormányzatának Humán Bizottsága minden év decemberében megjutalmazza azokat a tanulókat, akik példamutató iskolai teljesítményük mellett a művészet valamely ágában, ágaiban is kiemelkedő eredményeket éretek el. 2015-ben iskolánkból Rézmüves Miklós 7. b osztályos tanuló részesült elismerésben.

Miklós a Györgyi Dénes Iskola 7/b osztályos tanulója.

Kitartóan, szorgalmasan, pontosan végzi iskolai feladatait, érdeklődése sok mindenre kiterjed.

Reálisan látja az iskolai élet adott helyzeteit és a világ dolgait, értékítélete megbízható. Határozott véleménye van, melyet mindig kifejezésre juttat, ezáltal segíti és színesíti a tanórák lendületes haladását.

A közösség életében tevékenyen részt vállal, önként jelentkezik különböző feladatok elvégzésére, vállalásait pontosan teljesíti.

Évek óta meghatározó tagja az iskolai ünnepi műsoroknak. Teherbírása, önfegyelme, megbízhatósága példaértékű. A próbák során együttműködő. Törekszik az igényes, minőségi előadásra mind a vers- és prózamondásban, mind a szóló-és kóruséneklésben. Énektudásával is hozzájárul az ünnepi műsorok színvonalának emeléséhez. A Kósa György Zeneiskolában szolfézst és zongorát tanul, ahol 2011-ben kezdődő zeneiskolai tanulmányaiban évről évre kitűnő eredményeket ér el. Szolfézs tárgyban és szép énekhangjával sok városi, iskolai és egyéb kulturális eseményen való szereplésen, versenyen vett részt. Legrangosabb ezek közül a 2014-ben megrendezett XI. Országos Kodály Zoltán Szolfézsverseny döntőjébe kerülés.

Egyéb rangosabb versenyeredményei:
2015. Országos Társaséneklési verseny kamarakórussal: arany minősítés,
2012., 2013., 2014. Ádám Jenő Népdaléneklési verseny - arany, bronz, arany,
2015. Sistrum szolfézsverseny - arany minősítés,
2013., 2015. megyei szolfézsverseny, ezüst, arany minősítés,
2015. Nemzetközi verseny kamarakórussal - Balatonfüred ezüst/.

Humán érdeklődését mutatja, hogy az ilyen jellegű tanulmányi versenyeken is sikeresen teljesít. A Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny meghatározó résztvevője évek óta. Ezen a versenyen is bizonyítja az irodalmi és az anyanyelvi kultúránkban való jártasságát.