06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Újabb matematikai sikerek

A Kenguru Nemzetközi Matematikaversenyen 50 000 magyarországi általános iskolás diák indult. Iskolánkból 67 tanuló oldotta meg a feladatokat. A legjobb eredményt elért tanulóink: 3. évfolyamon Gáspár Bence megyei 3., 6. évfolyamon Schulcz Anna megyei 9. helyezést szerzett. A megyei rangsor élvonalában végzett: 2. osztály: Lipcsei Márk és Németh Flórián Lehel, 3. osztály: Körmendy György Imre, 4. osztály: Rézműves Ádám, 5. osztály Gyimóthy Olivér, Horváth Levente, Mester Márton.

A Kalmár László Matematikaversenyen 4 diák indult, Sági Tamás 7. osztályos és Gáspár Bence 3. osztályos tanuló eredménye a megyében a legjobb volt az összesített országos listán.

Először vettek részt felsős csapataink a Medve Szabadtéri Matematikaversenyen Veszprémben. A háromfős csapatok térkép alapján a Kolostorok és kertek sétányain vándoroltak. Az állomosokon furfangos, jó ötleteket igénylő feladatokat kaptak, a megoldás helyességétől függően haladhattak tovább, rossz válasz esetén mellékvágányra kerültek. Erre a megmérettetésre iskolánk pedagógus csapata is benevezett, harmadik helyezést értek el.

Nyolcadikosaink az Öveges iskolában kereskedelmi és marketing ismeretekről adtak számot. A Gergelyi Laura, Nemere Dóra és Szilágyi Benedek alkotta Szerencse-malac csapat első helyezést ért el.