06 30 811 9218
8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zs. u. 30.

Gyereknap a Györgyiben

Az idei évben május 22-én rendeztük alsó tagozatos diákjainknak a gyereknapi mulatságot. Az időjárás kicsit megtréfált bennünket, így alkalmazkodtunk az aktuális helyzethez.

A napot egy kis megemlékezéssel kezdtük. Móra Ferenc halálának 90. évfordulója alkalmából az 1. osztályosok elmondták Móra Ferenc: Zengő ábécéjét. Ezt követően mindenki a saját osztályában meghallgatott egy történetet Móra Ferenc írásaiból. A nap irodalmi részét egy kis játékos rejtvénnyel, totóval zártuk, ami a hallott történetekhez kapcsolódott.

Tízórai után az esőfelhők is elmentek, így nekivágtunk a gyereknapi túrának, melynek célállomása a káptalanfüredi strand volt. A gyerekek birtokba vehették a strand egész területét. Az 1-3. évfolyamig a gyerekek játszótereztek, gólyalábaztak, labdáztak, fogócskáztak, ugróköteleztek, hullahoppoztak stb. A negyedik osztályosok kidobó bajnokságon vettek részt, majd utána a szabad játék sem maradhatott el.

A hazafelé vezető úton már az idő is kegyes volt hozzánk. A gyerekek vidáman, boldogan, de jól elfáradva érkeztek vissza az iskolába.

A rendezvényen készült képeket itt lehet megtekinteni.